Thursday, July 29, 2010

penghapusan dosa volume 1

Bismillah, salam alaik :))
(mulakan hari anda dengan zikrullah, moga kita peroleh rahmat. wuu)

          Setelah sekian lama memandu, ini lah kali pertama minor accident. wuu. tak de mati tergolek masuk dalam gaung (err insyaAllah tak de). alkisah semalam gelabah start kereta nak hantar kakak aimi balik. lepas tu, nak parking kereta dalam rumah sebab nak angkut barang tuan puteri boleh tahan banyaknya. tak kuasa nak angkat. (ish niat pun dah tak betul kan ;D) lagipun nak isi air coz enjin macam panas je dan nak check minyak hitam (abi dah remind byk kali, tapi lupa. hehe). maka parking lah masuk bontot dulu, i call it parking L :) then tak sedar belakang tu ada tiang (tiang besar pun aku tak nampak!) aiseyman! -.- ingatkan bakul kat luar rumah tu. maybe sebab malam, so vision pun blurr lah kot. so reverse lah, tetiba bunyi hentakan. tapi tak kuat lah, just tupp. then cepat2 brake. rupanya tergesel dengan tiang tu. gelabah weyh! cepat2 lap. sekali tengok cat dah terguris sampai dalam. omg! then kak aimi kecoh "weyh asal awak langgar tiang ni?" dalam hati bodoh la kalau saje2 langgar. mestilah tak sengaja. then apa lagi maharani (umi) keluar and apa lagi kena lah marah "ish awak ni! nanti abi marah, dah la cat ni mahal. metallic lagi, tengok ni dah la dalam. awak hantar cat balik! hantar ketuk! tak mahal 500/600 je"  then balas balik "alaaa jangan lah gelabah, tak delah sampai kena ketuk, nanti atah try polish" dalam hati berkata eh eh entah kat celah mana plak polish. macam mana nak polish? HAHA. ok, kena belajar polish kereta ni!

 dalam kan? wuu TIANG TU YANG SALAH! (aisyah tak salah) haha

           Tetibe teringat kat aiman, kalau dia ada, boleh suruh dia polishkan. huhu (apa guna laki kat rumah kan) tapi dia dah jarang balik, dah nak spm kan. huu. sekarang ni just takut abi marah. wuu. habislah kalau dia tahu cat metallic mahal dia tu dah cacat. huu, comfirm kena hold tak boleh drive :( TOLONG LAH AJAR MACAM MANA NAK POLISH. kalau tak salah dulu pernah nampak aiman n abi buat, mula2 sapu 1 layer kat calar tu. then leave it smpi kering (ye ke? yg psti tinggalkan la) then baru gosok2. kan kan kan? ok tak pe. take it as a pengajaran ya aisyah :)) jangan ulang, nanti kaya bengkel2 kat m'sia ni sebab asyik nak hantar cat je! hehe


MORALofthestory :
"naik kereta pakai belt then jangan lupa DU'A dan betulkan niat. jangan ada sikit pun rasa 'ujub, riya' even takabbur di atas jalanraya and tak payah gelabah nak bawak sampai red line"
130 km/j cukup! ahaks :)


hehe, renung2 kan selamat beramal :)
salam alaik

1 comment:

Anonymous said...

bagi tau pak teh! hahahahaha... gelak kejam untuk ko!