Monday, July 19, 2010

Perempuan sinonim dengan MEMBEBEL!

                Menyampah gila weyhhhhh, pagi2 dah kena bebel. grrr. tolong la faham, sepatutnya "mulakan pagi anda dengan ceria, dengan zikrullah, senyuman dan senaman" ni tak, standart procedur bangun pagi marah2. habis yang tak terlibat secara langsung pun kena marah sekali. erk tak faham aku! dah elok2 mood pagi ni nak masak sedap2, end up masak sandwic telur. haa padan muka. potong stim rajin aku lagi. bila tak kemas marah, bila kemas pun marah. bila marah kita tak kemas, then kita kemas lah, then tbe2 "syah,tak payah buat lah, buat nanti". ampunnn tencion aku! mood summer plak ke? ayoyo -.- 

               Kepada ibu2 khususnya (kerana perempuan memang sinonim suka membebel? YA! SANGAT SETUJU) diluar sana, TOLONG JANGAN BEBEL2 ANAK2 ANDA PAGI2 BUTA. serius hilang mood/ semangat anak2 untuk memulakan hidup yang baru, azam yang baru (kalau lah ada). lain lah kalau anak tu buat masalah, then memang PADAN LAH MUKA si anak! kalau ye pun marah, slow talk, cakap elok2 or advice si anak malam2 (asalkan jangan pagi, sebab malam dah nak tidur. kira bedtime stories la sikit dengan anak tu). kalau bebel2, nanti ada gap diantara ibu/ bapa dan anak2. maka lebih besar lah masalahnya. ok malas nak membebel.

ye memang, pagi ni saya kena ceramah gile panjang lebar tahap dewa dengan umi gara2 anis mandi LEMBAB kedekek kedek macam lembu then umi kena kejar bas sekolah dia. ok fine salah si KAKAK sebab tak push si adik mandi laju2 sikit. *pasrah* (TEPUK TANGAN EVERYBODY!)

esok kalau kena bebel lagi, tak tahu lah nak cakap apa. drrrr *ingat senang ke jd kakak?*
majulah sukan utk negara! (TIBE)

Salam alaik ;D

5 comments:

Anonymous said...

banyak story tntng atah dlm blog ni.. sume dah d'bace.im so sleepy,gudnyte. take care dear..

Syarah said...

thanks. erkkk. but then who are you? hmmm

Anonymous said...

adib aziz..

Syarah said...

owh. ok. how are you?

Anonymous said...

just fine.. how about you? bole tak kalau kita contact mcm dulu lagi?