Wednesday, September 15, 2010

ketegangan mengajar kita erti KEMATANGAN.

          harini merupakan hari yang sangat MALANG. bermula dengan suasana di klinik pergigian orthodontic yang sangat lembap macam SIPUT sampai aku rasa nak baring je kat kerusi tu tak kira sape ade (tapi tak baring la. maluu) then, dalam keadaan yang lapar dari pagi tak makan beli lah kfc untuk adik2 sekali (im their banker, so sadd, i need sugar daddy ASAP! haha kidding) dengan niat nak lepak ofis umi then blk sme2. kemudian menuju ke ofis umi yang bertempat di asia jaya, pj. malang tak berbau. umi dah balik rumah. pak guard ofis umi memang tak guna 1 sen. masa call pukul 6 dia kata "pn rashidah ada meeting" then call umi pulak tak dapat. (umi mmg tak pernah reti charge hp! grrr lagi satu buat aku gerammmm) then dah pukul 7 bru umi call yang umi dah balik rumah pukul 4 lebih. kalau aku tau, memang trus straight balik rmh. memang macam "vfsrhvrtegfvngt" punya guard! membazir touch n go aku je.

            then try call umi. sampai naik kematu tangan ni dail. memang dah geram gle. (adoi!) then call abi, in case dia balik awal, boleh la tumpang sekali balik rumah. call2 dengan hasrat abi dtg amek, sekali abi kata "padan muka, balik rumah naik teksi" sumpah rasa macam nak terduduk nangis kat jalan raya tu. then redha jelah, lagi lama tunggu, lagi lenguh 1 badan. then cepat2 lari naik lrt blk. dah la dalam lrt tu sangat  sempit dek kerana orang balik kerja kan. macha, bangla, nigger, indon sume ada 1 world kau! habis laki perempuan kena peluk. errrr ladies coach pun ada jantan masuk. siap ada makcik ni marah "kena kasi 'potong' itu jantan yang masuk" but then, seriously i agree! macam mangkuk punya laki, sampai hati dia tengok perempuan berdiri depan dia. memang tak boleh suami! then berlari lah semula menaiki lrt ke kl sentral dan klang. and again train macam sardin. ni bukan sebarang sardin, ni bapak punya sardin. nasib baik aku berada di sebelah seorang lelaki yang agak kacak + gentlemen (tu yang penting) so tak ada lah kes kena raba what so ever, serious, laki tu stylo gle (huhu) yang paling penting dia sgt polite. he asked me to hold the 'tempat pemegang' dan dia pegang kerusi dek kerana keadaan yang sangat sempit then aku asyik tergelinjir. mse tengok dia mse die offer tempat pemegang tu, he looks like ADIB AZIZ. tetibe teringat pulak kat adib (dont worry takde nye nak jatuh hati kat lelaki tersebut just boleh puji lah sikap dia) harini otak sngat serabut, banyak kerja kena settle within short period. ikutkan hati memang nak nangis, but then buat2 bodoh je. dah la otw ke ofis umi tu dah meleleh, amoi depan tu pandang je. ok aisyah kuat! ape barang nangis depan orang kan. nangis sorang2 sudah.kadang kala tak semua perkara kita boleh kongsi dengan orang lain termasuk lah pasangan kita yang kita kata soulmate bla2 cz kekadang dia tak kan faham dan dia tak perlu tau! maka simpan lah sendiri. apabila sendiri pendam. maka ini lah jadinya. bukan setakat macam symptom nak datang bulan. ni bulan bintang sume ade! grrr

           dah dekat dengan shah alam cepat2 maek hp nk call umi, tup tup hp pulak bateri kong. makk aii memang hangin gileee. nak balik naik ape ni. bahaya naik teksi malam2. -.- then alhamdulillah abi dtg amek. masa ni terfikir nak mintak tolong seseorang pastu fikir2 balik, hmmm entah la..... tetibe rasa macam I DONT NEED YOU! tetapi, realitinya tidak :(

ok part akhir tu spoil mood aku. jmpe next entry, 

moral of the story, 
BELAJARLAH UNTUK BERDIKARI, DEFINE, ANALYSE, DECIDE AND ACT! IM TALLER, IM STRONGER, HOPEFULLY IM BETTER THAN BEFORE :)

sory lately sgt mls nk update blog. mood dah swayyyyy, drrr salam.

No comments: