Sunday, October 21, 2012

Abaya Kanak - kanak Perempuan

Assalamualaikum WBT..

Keifa hal? How's ur weekend? Hee. Mine, alhamdulillah.. Fully booked with families programs ect. Lucky enough to have 2 big family. Banyak program bersama. Eventhough suami takde, I still need to survive, and mix with all relatives including his',

Straight to the point. Yesterday i went toAeon Bukit Raja. I love shopping! yeay =p  At the in front of KFC, ada bazar muslim. i dont know the exact name. but semua yang jual tu utk orang Islam, contoh nya Jubah, dress, tudung, pin tudung dan lain - lain.

Masa jalan - jalan tu nampak jubah kanak - kanak. Then tiba - tiba teringat ada janji dengan my youngest sister. Janji nak belikan dia jubah arab. So, belek - belek.. Macam - macam design ada. For me, I prefer jubah design Burbery & Jubah yang print leopard sikit - sikit cz nampak different & soooo fashionable. Tapi macam tak sesuai utk kanak - kanak. And she's prefer yang simple.

Princess cut abaya, lining pink dekat tangan & leher (covered by shayla). Come with shayla. 


the price is RM70 only. For me the Abaya soo cantik & affordable sebab dah jenuh survey online. Semua tak cantik, tak ada arab's looking at all. I mean cutting jubah biasa (ala2 indon/ M'sia)  + design entah apa2. Kalau ada pun harga merepek meraban. Pernah servey sampai RM200 ++ Dari mesir/ Abu Dhabi katanya -.-

I bought dekat booth dia Aeon Bukit Raja. The owner's are very friendly. Dia buat pembelian online. Jubah orang dewasa pun ada. Dari yang mahal sampai ke murah. Harga depends on 'lampu' katanya (lip lap lip lap uolsss). Harus lah mahal =p
Boleh roger FB diorang dekat sini Beautiful Abaya

Kalau untuk jubah untuk saya sendiri pakai, saya prefer beli direct dari Egypt which is kirim dari my bro.. Sebab harga disana far way cheaper! Dan saya kalau beli jubah, tak sah kalau tak 4 5 pasang. Kalau beli dekat sini or beli online memang parah lah poket ni. I AM A BIG FANS OF ABAYA! Hee

Muka budak excited ada 1st Jubah dari Abu Dhabi.

nway, kalau nak beli Abaya kanak - kanak & dewasa yang ready stock. Nak ur own design (exclusive) dari Abu Dhabi, boleh cuci mata dekat sini Habaya N Silk Collection. Kalau nak ekslusif dari Qatar, boleh lihat disini Butik Abaya Tini. Kadang2 saya curi design Abaya dekat sini then saya tempah utk jahit jubah *mahal lah tapi* Their Abayas are superb! owh dunia~

ok, dah lepas 1 baju raya haji utk adik maniss peneman tidurku tatkala suami jauh nun di sana =') 

Thats's it for today,

Jazakillah

No comments: