Tuesday, October 16, 2012

Terkenang arwah

Assalamualaikum WBT =)

alhamdulillah summal hamdulillah 'ala kulli hal. Video arab dah settle. Yeay! Tinggal nak edit & letak subtitle sahaja. Harini terlalu sibuk sampai tak sempat nak sarapan & lunch. Acane nak ada baby kalau sibuk macam ni (i told u you my schedule too pack!) Just now sempat singgah pasar malam atas KUIS ni. So, beli lah my favourite food ever which is Yong Tau Foo *yummm*

Berbalik kepada topik asal. Pada mulanya bukan nak menakut - nakut or mengenang suatu yg dah pasti tak akan kembali.. Cuma tersentuh bila petang tadi masa hectic drive sana sini settle kan kerja. Dalam kereta pasang lah CD Maher Zain yang latest tu. Sekali terdengar lagu ni ,



Seriously it reminds me to my beloved ex schoolmate Arwah Nur Ain Ahmad *tears* :"(

Arwah's at the center

kalau dihayati maksud lagu So Soon nyanyian Maher Zain tu, orang yang tengah vroom 140km/h, automatically boleh turun kepada 80km/h. haha. Im teling u seriously! It happen to me for soo many times (bagus jugak. tak payah tunggu port camera dekat highway je nak bawak slow kan?) Bukan 1st time tapi everytime pasang CD Maher Zain dalam kete, part lagu so soon ni, music intro dia je dah boleh berdiri bulu roma.. Serius cuak >_<

Jom hayati makna lagu dia. Serius sebijik macam apa yang saya nak luahkan dekat ain :'(

Every time I close my eyes I see you in front of me
I still can hear your voice calling out my name
And I remember all the stories you told me
I miss the time you were around [x2]
But I’m so grateful for every moment I spent with you
‘Cause I know life won’t last forever

(chorus)
You went so soon, so soon
You left so soon, so soon
I have to move on ’cause I know it’s been too long
I’ve got to stop the tears, keep my faith and be strong
I’ll try to take it all, even though it’s so hard
I see you in my dreams but when I wake up you are gone
Gone so soon

Night and day, I still feel you are close to me
And I remember you in every prayer that I make
Every single day may you be shaded by His mercy
But life is not the same, and it will never be the same
But I’m so thankful for every memory I shared with you
‘Cause I know this life is not forever
There were days when I had no strength to go on

(chorus)
I felt so weak and I just couldn’t help asking: “Why?” 
But I got through all the pain when I truly accepted 
That to God we all belong, and to Him we’ll return, ooh

(chorus)

Spotted in the red one. Ni masa 2nd last jumpa dia masa dia sihat..
Masa reunion dekat Taman Rakyat. Masa ni belum kahwin lagi. hee

Last jumpa dia dekat Hospital Tengku Ampuan Rahimah tapi time tu rasanya dia mamai. Dia dalam ICU, which is kritikal. Sedih sangat - sangat tengok mesin yang bergantung dekat badan dia with "tit tot tit tot"  sounds.. Then  2 hari kemudiannya dapat tahu dia dah kembali ke rahmatullah.. Alfatihah. *Tears again*

Siapa sangka diusia muda, seawal usia 20 tahun nyawa kita diambil oleh Allah. Tatkala anak muda dilamun cinta, dilamun misi & visi masa hadapan, dilamun segala - galanya tapi nyawa dijemput terlebih dahulu. Ternyata jodoh & MAUT ditangan Allah. Dalam pada itu, sejauh mana persediaan kita dalam menyambung kedatangan zakratul maut? ARE YOU READY?

Pernah tak kita rasa berdosa? Pernah tak rasa ingin bertaubat dengan dosa kita selama ni? Kalau ada, means alhamdulillah Allah masih disisi kita. Kalau tak ada, we better do something. Rasanya tak perlu bebel panjang - panjang. Just that fikir balik apa yang mampu kita bawa dekat akhirat sana. Yang wajib sempurna atau pun tidak, yang sunat disemarakkan mahu pun tidak. 

Sesungguhnya rasa benci akan dosa itu adalah 1 nikmat yang teramat bernilai!
*Let's muhasabah together*

Jazakillah

No comments: