Monday, October 15, 2012

Pabila Suami Outstation :"(

Assalamualaikum..

i dont know how to start but i miss my husband. Masa 1st week hubby pergi sarawak tu i was like a baby.. crying like hell. i didnt stop pujuk hubby "sayang, please dont go :(", on the way pergi LCCT saya sempat doa supaya dia tertinggal flight! hahahaha. to be honest, saya memang suka berkepit dengan suami. saya nak kasih sayang masa mula kahwin berkekalan sampai bila - bila. i want the same momentum! everyday is wedding day =)

saat - saat ditinggalkan :"(

oleh kerana terpaksa berpisah buat sementara waktu (3 bulan tu sementara ke?), tabah kan juga lah hati ni. lagi - lagi ketika waktu kritikal dimana i need him, which is waktu exam. can u imagine lepas hantar hubby dekat lcct, dek kerana super sedih, tak boleh terima that i have to leave him, saya boleh tersesat ke dengkil yang sepatutnya saya lalu jalan dalam untuk pulang ke KUIS. otak serabut sangat masa tu.

Oleh krn terlalu sedih, i drop by dekat RnR dengkil.. Nangis puas2, amik wudhuk & solat zohor.. lepas tu baru boleh focus on driving.then safely arrived at KUIS.  im telling the truth. Biar lah orang nak kata gedik ke apa ke. Yang penting itu suami kita. dah halal kan :) I dont know tapi feel jadi isteri ni lain. Lebih - lebih lagi kalau yang bercinta selepas nikah. The sweetness is far way delicious! hehe

mula - mula tu macam tak biasa tidur without hubby. Nak makan pun tak ada selera, dan selalu nya hubby yang paksa makan. nak solat pun jalan slow je sebab tak ada imam yang berdiri depan. Tidur pun tak lena cz he used to urut my belakang badan due to my pernafasan yang kadang - kadang tersangkut malam - malam. i miss his massages & warm hug (kalau dekat rumah warm lah kot sebab bilik aircond, kalau dekat kuis ni jadi hot sebab bilik ni panas). 

The only man who make me cry happily & laugh crazily

So the next week oleh kerana terlalu rindu dekat suami, i drove back Meru.. huhu.. masuk je perkarangan rumah, tengok kereta hubby dah jadi sayu semula. teringat saat2 'rempit' dengan hubby siapa sampai rumah dulu. sempat jugak lah leleh dalam kereta.. Then naik bilik, terbayang bila buka pintu hubby hug me from my back. tapi masa masuk bilik tu bau hubby je ada. No warm hug as usual. kalau dia tak hug pun, mesti dia tidur atas katil sebab penat balik kerja. I looked at the katil.. kemas je.. Masa tu mata meleleh gila - gila.. I miss my husband ya Allah!

part yang paling kelakar & sedih ialah i dont know why tetiba boleh lari dekat laundry basket, then terbalik kan semua baju kotor untuk carik baju kotor hubby.. Unluckily, i washed all of em before keluar untuk hantar hubby ke LCCT.. Time tu gila drama.. selongkar baju sambil berjurai air mata. can u imagine? siap meraung. tak jumpa dalam laundry basket, masuk toilet just in case hubby ada sangkut baju kotor dekat penyangkut.. tapi still tak ada. then i bukak almari nak cari baju yang ada bau husband.. then i found his Jubah that he used to wear to masjid/ surau.. 

Time tu pun lawak lagi, terus amik, peluk then berjurai - jurai sampai terlena atas katil.. Bila bangun kepala sakit & i call my husband just to say "I love you"..mujur last week i dah book awal - awal 2 helai baju kotor hubby to bring back to KUIS. I dont know why tapi bau baju hubby boleh mengubat rindu. Im sure isteri - isteri dekat luar sana yang mungkin masih dalam fasa baru berkahwin did the same thing.. hehe..

habis kena selongkar macam orang gila >_<

and yet, im still wearing his baju kotor even dah mandi. huhu. nway, malam tadi terfikir.. What happen to me if Allah ambil nyawa suami saya? Am i going to be crazy woman or what? Hidup berhenti sampai disitu sahaja kah? Suami segala - segalanya selepas Allah SWT? Tiba - tiba tersedar that hubby tu pinjaman Allah. I need to bersedia bila - bila masa Allah nak ambil dia.


Saya hanya mampu berdoa agar segala nikmat ini dikekalkan tanpa melalaikan. Diberi kami kesempatan untuk bercinta sampai ke syurga. Melayari bahtera rumah tangga dengan penuh sakinah mawaddah wa rahmah (aminnn).. Suami itu nikmat yang teramat besar, sebagai tulang belakang kita. Thats why bila tulang belakang tak ada, kita akan rasa loss.. Tapi jangan sesekali lupa kepada tuhan pencipta kehadiran tulang belakang kita itu.


"Rabbana waj`alna muslimayni laka wamin zurriyyatina ummatan muslimatan laka wa’arina manasikana watub `alayna innaka anta t-tawwabur rahim" [Al-Baqarah: 128]

"Tuhan kami, dan jadikan kami dua orang yang berserah kepada Kamu, dan daripada keturunan kami, sebagai suatu umat yang berserah kepada Kamu, dan tunjukkan kepada kami manasik kami dan terimalah taubat ke atas kami, sesungguhnya Kamu adalah yang maha Penerima Taubat, yang maha pemurah" 

2 comments:

eza ezara said...

salam kenal..sedih baca.hehe.mybe i'll do the same thing bila berjauhan ngn hubby.neway done follow u =)

http://eza-ezara.blogspot.com/

Syarah said...

heee.. biasalah masih dalam fasa baru berkahwin kan. masih dlm mood honeymoon kan.. hehe ;))