Thursday, July 15, 2010

memanjakan kaki

                 Selain fanatik dekat dress & abaya. i also fanatik towards WEDGES bukan high heels ok (nak aku mati dengan tumit yang halus tak stable tu?) huhu. kalau dah ada koleksi dress, mesti lah ada koleksi wedges (tak kan nak kaki ayam)  walaupun dah ada banyak wedges, and yet still searching for the new one. NEVER PUAS! (sounds very tamak tak pernah syukur) haha, who cares ;D i do cerewet in order to pilih d design. nak cari design yang ORANG TAK PAKAI (yang tak ada kat malaysia kalau boleh) :) thats y lah kekadang g shopping lama gila berejam, end up i didnt buy anything (umi lah insan yang bengang didunia kalau anak die yg sorg ni blk dgn tgn kosong) :)

 KASUT RAYA 2010 sebab matching with my kebaya :)
 from US, very the mahal. but i'll get the money!

Bawah ni pulak MIX AND MATCH dengan dress, baju kurung, jeans aither for casual, dinner, classes, party, fuction ect =)

















UNDANG2 MEMILIH WADGES YANG 
SELESASELAMATTRENDY =)
*depends on ur own kaki lah, this one is MY KAKI*
  1. Pilih tapak/area flat yang gabus or plastik, sebab RINGAN dan KALIS AIR, TAK CEPAT JAHANAM
  2. jangan ambil material yang ada beads, nanti bergesel dengan kain/ jeans so CEPAT ROSAK (unless nak pakai sekali sekala untuk dinner what so ever)
  3. Ambil pattern yang support at least separuh kaki bahagian depan, sebab dia akan grab kaki, TAK MUDAH JATUH & MORE STABLE
  4. Jangan ambil yang macam terompah, sebab BUNYI NYA BISING
  5. Make sure kasut tu TAK BERAT (nanti jalan jauh, dah pancit tepi jalan) usually brand Nichi & hush puppies tak berat :)
  6. Ambil yang ada platform kat bahagian depan (inch tu depands pada inch tumit tu), so kaki tak payah jengket sangat. TAK MUDAH LENGUH (boleh bawak jogging kot ;D)
  7. Berani dalam memilih warna yang pelbagai (koleksi) tak semestinya kena hitam, putih. baru boleh MIX & MATCH
  8. Pilih material yang kain yang berkualiti/ kulit. Jangan ambil plastik. NANTI KAKI MELECET
  9. Jangan ambil wedges yang belakangnya bergetah, sebab lama2 dia akan STRETCH & BECOME LONGGAR, sure lah TAK SELESA kalau besar (kalau nak pakai sekali sekala,then buang boleh lah)
  10. Jangan ambil tapak/ area flat yang macam tikar or yang anyam2 tu TAK LONG LASTING
  11. Pilih tapak yang berkusyen or yang lembut untuk perjalanan jauh yang lebih terjamin UNTUK KESELESAAN :)
 OK SEKIAN. JOM SHOPPING RAYA! hee
kesimpulannya ~
  DEYY PUASA DULU DA~ HAHA :D

      4 comments:

      Anonymous said...

      wow, this is cool. u r just like me! eh eh u order kat mana eh? eh,, i nk order lah hbeg japan yg u bli haritu. sumpah menyesal tak order dgn u. miss u ex classmate!

      nik cun meletop habess (:

      Syarah said...

      nik cun meletop habis tu MEMANG TAK BOLEH AKU TERIMA! HAHAHA. ;DD

      i beli kat shopping mall lah. tp d design i salu pilih yg jarang jmpe thats y org salu kate beli kat lua ngre, i love m'sia lah! HAHA. cbe u servey nichi or hush puppies. proce mahal skit, tp b'kualiti n COMFORT! i salu beli kat situ. jgn beli kat vincci, nose (keras macam terompah jamban!) ;D

      Qela Budak Baek said...

      cik atah yg gle kasut!!=)
      kasut.kasut.kasut.blh buat pameran kasut nieh.ahahaha

      Syarah said...

      haha. tade hal. jom kila kte buat pameran :)