Friday, October 8, 2010

cemburu kerana Allah

Assalamualaikum...

           Tak tahu kenapa lately rasa macam nak terbang belajar kat mesir pula (ambil medic/ arab) huu. i miss my Hira' life (bi'ah disana) seriously. Apabila dapat tahu Khairunisa Nabilah, Aqilah Roslan dll terbang ke bumi Anbia,, rasa macam 'jealous' sangat :( Haritu nak apply & minta scholarship yayasan selangor dan zakat Selangor untuk furher studies dekat Jordan/ Mesir, tapi tak dapat sebab tak ambil bahasa arab masa SPM. So tinggal angan - angan jela. Sekarang ni pun nak brush up my 'Lughatul Arabiyyah'. Dulu masa darjah 6 arab maintain dapat A tau (Mlmh Siah Yati ahmad ajar). Tapi sekarang banyak dah lupa kebanyakkan kosa kata arab. Just ingat ayat essei yang depan.. "yastaiqizu minnannaum fi saati khams....." ecece... (bgn tidur je aku ingat!HAHA. ok what daripada tak ingat apa- apa kan.. :D)  

OK, KHAIRUNISA NABILAH WAJIB AJAR AISYAH BASIRAH BAHASA ARAB ONCE BALIK M'SIA.
"hayya nadrusu al-lughatul al-arabiah liannaha lughatul quran wa luqhatul jannah"
(yang bermaksud : mari pelajari bahasa arab yang juga bahasa QURAN dan bahasa SYURGA!)

pesanan buat rakan2 yang fly di negara orang : future Dr Aqilah, Ustazah khairunisa dll
  • Jaga diri kat sana. kalau mengidam makanan M'sia, boleh la minta resepi kat kita (perli nisa')
  • Doa kan kita kat sini diteguhkan iman selalu.
  • Balik m'sia nanti JUBAH & ABAYA jangan lupa (kihkihkih sekadar selingan, kirim mengirim)
  • Jangan keluar sorang2 kat sana (dengar kata kat sana boleh tahan juga perniagaan ibu & anak ayam. doa2 antunna dilindungi Allah sentiasa)
  • Jangan lupa update!
  • Nisa' jangan ngorat pak arab pulak! HAHA.

last word,, bittaufiq wannajah! mabruk dapat fly ke sana, jangan sia - sia kan. jumpa disana jika ditakdirkan panjang umur. AMINN

jazakillah

No comments: