Saturday, October 9, 2010

excitement yang terbantut~

Assalamualaikum..

            Alkisah, ketika sibuk melayani kepenuhan hati/ nafsu duniawi di  shopping complex Alamanda,  singgah sebentar di secret recipe untuk membasahkan tekak dengan 'apple juice' (org nak belanja,, tibai lah yang mahal2 :D). Kemudian,, hari tertarik nak singgah ke kedai buku, maka segala jenis buku fesyen ku geledah (duniawi sungguh!) seperti kedai itu bapak ku punya. huu. Sedangku megonyok gonyok kan 1 majalah, tiba2 aku tertarik dengan satu muka surat ni dalam Majalah Intrend. ini kerana, ku lihat dalam gambar itu seperti pernah ku lihat, ITU LAH AKU! ok,, recall balik,, ehh mcm mne lah boleh tetibe tersepit dalam ni. recall2 balik....

            Cerita nya begini,, haritu shopping dress dekat sunway piramid then times square. ada segerombolan awek hot menegur ku. they call me 'akak' ok. cesss im still young la deyy. then diorang offer nak tangkap gambar barang2 yang i shopping (byk sgt brg yg dishopping) thenn aku sempat bertanya "u all ni dari mana, apa motif nak bergambar?" then mereka menjawab,, "we all dari lim kok wing, skrg tgh praktikal. so we wanted to use ur pic as evidence in our report" then tangkap lah 3 4 gmbr. hasilnya dibawah. mereka tak cakap pun KAMI NAK MASUKKAN PIC NI DALAM SLOT MAJALAH,, so bila msuk tu rasa agak marah la. tak minta permission! kalau tahu masuk majalah,, memang dah lari tak nak snap pics dengan dorang. i know my dad dnt like it. sure he will get mad. serius malu gila sebab kat shopping complex tu sume orang lalu lalang tengok, seems like tengah buat photoshoot dengan lampu kuning (aku pun xtau nme die apa. haha) dslr, video cam bagai.   then tengok2 kat muka surat kedua (ahli jwtnkuasa) i saw their names (yang interview aku) tu diorang praktikal dengan Intrend as Graphic Designer dll.  Then ape lagi,, beli lah majalah tu dengan hasrat nak poyo2 dengan anis walaupun tak pernah ada hati nak beli majalah Intrend, selalu beli  majalah DARA ,, cz im a REAL dara! hahaha


mix of pink & blue flowers dress. favourite!
even gmbr dlm buku mcm tak lawa sgt. in real,, its awesome! :)
pic :  muka tahan malu orang ramai  tengok -.-


              Sampai2 rumah,, anis pulak jakunnn,,dia pergi bawak buku tu masuk bilik ummi then abi buka dan abi ternampak gambar tu. tak pasal2 kena marah. abi ingat i tried to be a model. he said "amboi dah msuk majalah, lps ni masuk mana pulak? tv3? kalau bi'ah soleh  dah lama abi  bagi awak masuk benda alah  ni"  errr masyaAllah.. belum  pernah terlintas nak jadi artis. lagho! insyaAllah tak dek kerana bi'ah yang tak soleh.. aminn.. tak pe terimanya sebagai nasihat,, bapa mana tak sayang kan anak,, sure dia tak nak anak dia terjerat dengan tipu helah dunia.

moral of the story is,,
 perlu lebih berhati2. Dont simply tangkap gambar dengan orang tak kenal.

2 comments:

Hajar said...

Hahahahahaha. Weh masuk magazine tak cakappppp. haha tak menahann. 'i pakai utk pergi ke beach party'. bwahahahaha

Syarah said...

hampeh punya kak hajar. cess.. kte tak ckp cmtu pun. BEACH party celah mana lah nk g. nk g birhday party sbnrnye,, tema dia bju flowers. tu yg beli. tapi lain plak dorg tulis.